Opis
Dzięki wieloletniemu doświadczeniu, z dumą kontynuujemy góralską tradycję, zapoczątkowaną przez naszych dziadków, polegającą na naturalnym wędzeniu serów na iskrzącym drewnie. Nasi rzemieślnicy niezmiennie każdego dnia dokładają wszelkich starań, aby naturalnie wzbogacić każdy wyrób w niepowtarzalne nuty smakowe regionu. Sery górskie wędzone dzięki temu, należą do jednych z bardziej aromatycznych i bogatych smakowo serów na rynku.
Sery góralskie wędzone
Wytwarzane przez nas sery górskie wędzone są powoli i naturalnie wędzone przez wiele godzin. Aby osiągnąć charakterystyczny profil smakowy, wykorzystuje się wyłącznie konkretne drewno, którego pochodzenie jest naszą tajemnicą. Dzięki temu całość odznacza się niezwykle głębokim aromatem, z którego słyną polskie góry.
Sery górskie wędzone nabywają niepowtarzalnego smaku, zwłaszcza gdy są robione pod okiem doświadczonej osoby. Zamiast przytłaczać smak sera na modłę usilnie przydymionego, tradycyjne i pieczołowite wędzenie nadaje wielu subtelnych niuansów smaku.
Wytwarzane przez nas sery górskie wędzone są zgodne ze wszystkimi wytycznymi dotyczącymi jakości i bezpieczeństwa żywności.