Nasza historia
Jesteśmy firmą która zajmuje się od 20 lat produkcją , konfekcją i dystrybucją serów regionalnych pod nazwą Serecek Marforek oraz zakąsek serowych Beskidzkie Marforki.
Zakład produkcyjny znajduje się w Bażanowicach koło Cieszyna i tam też produkujemy nasze sery , wg tradycyjnej technologii. Sery wyrabia się ręcznie i nigdy nie zmechanizowaliśmy naszej produkcji, co powoduje że posiadają one wyjątkowy smak , jakość i konsystencje. Wędzone naturalnym dymem z wykorzystaniem wiórek wędzarniczych z drzewa olchy i buka.
Gdy 20 lat temu Marfor jako pierwszy wprowadzał na rynek ogólnokrajowy sery wyrabiane ręcznie bez udziału wysokiej temperatury ( co pozwala zachować to co najcenniejsze sole mineralne wapń i białko) z profesjonalnego zakładu/ mleczarni z zachowaniem wszelkich standardów obowiązujących w mleczarstwie (Haccp itd.) było to działanie pionierskie dzisiaj mamy wielu naśladowców ale często to produkty wytwarzane maszynowo w wysokiej temperaturze, dzięki tej różnicy że nasze sery wyrabiamy ręcznie na tak dużą skalę zaczęliśmy dostarczać do hurtowni nabiałowych na terenie całego kraju , gastronomii szeroko pojętej itp. W 2000r. do sieci regionalnych a od 15 lat na całą Polskę do Carrefoura oraz wtedy Real a obecnie przez magazyny centralne również do Auchan i wielu innych ,w trakcie wejścia do Unii Europejskiej nasze produkty znalazły swoje miejsce na pułkach wielu państw europy jak i również poza Unią . Byliśmy audytowani i zostaliśmy ocenieni jako Firma bardzo dobrze.