Skip to main contentSkip to footer

Zaczęło się 25 lat temu…

Od ponad 25 lat w Bażanowicach koło Cieszyna tworzymy sery regionalne i zakąski serowe Beskidzkie Marforki, wyrabiane wyłącznie ręcznie, według tradycyjnej technologii.

Nigdy nie zmechanizowaliśmy całkowicie naszej  produkcji – dzięki temu nasze sery zachowują naturalną konsystencję, wyjątkowy smak i najwyższą jakość.

Wędzimy wyłącznie naturalnym dymem z olchy i buka. Nie poddajemy serów wysokiej temperaturze a to pozwala zatrzymać w nich cenne minerały, wapń i białko.

Byliśmy i będziemy pionierem w wprowadzaniu ręcznie wyrabianych serów na rynek ogólnokrajowy.

Dziś nasze produkty są obecne w hurtowniach, gastronomii, sieciach handlowych w całej Polsce oraz na półkach w wielu krajach świata.

Tradycja, pasja, ręczna praca – to nasza recepta na ser, którego smaku nie da się podrobić.

Tak działamy!